خوزستان در آیینه دولت چهاردهم/دکتر موالی زاده مسیر وفاق را در پیش گیرد
وفاق و همگرایی ملی یکی از اصلی ترین پارادایم های بود که از سوی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری مطرح و مردم نیز به این تفکر رای داده و اعتماد کردند. گفتمانی که نیاز است اضلاع و ابعاد و باید و نبایدهای آن نظامند و مشخص گردد که باعث سوبرداست نشده و بتوان دستاوردهای آن را در آینده آگاهانه مورد قضاوت قرار داد.
نبود تعریف مشخص از وفاق سبب گردیده که برخی آن را تقلیل از ارزشها و فضا دادن به افرادی با هر شکل و تفکری تفسیر کنند که قطعا این به صلاح دولت هم نیست و برخی آن را به سهم خواهی مساوی همه جریان ها مرتبط دانستند و برخی صرفا یک شعار تلقی کردند که قدرت تحرک اجتماعی و گفتمان سازی را ندارد.
در این چند ماه گذشته آنچه پنداشت عمومی است ، مسأله سهم خواهی و انتصابات قطاری و مبتنی بر سیاسی کاری بوده است که بی شک وفاق آفرین نیست.
جناب موالی زاده استاندار جدید خوزستان بعنوان یک چهره فرهنگی و کارکشته, که مورد وفاق جریانهای مختلف است که خود این یک سرمایه اجتماعی برای توسعه خوزستان است که باید استاندار جدید از آن بهره گیرد.
برای اینکه وفاق شکل گیرد، استاندار جدید میبایست در وهله اول نسبت به تدوین شاخص های وفاق اهتمام ورزد و اینکه وفاق چیست و با چه متد و روشی و با چه افرادی میتوان وفاق را در خوزستان ایجاد کرد، اقدام نماید.
خوزستان دارای ظرفیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی است و نادیده گرفتن ظرفیتهای قومی برای توسعه از یکسو و دستکاری موقعیت قومیتی بدون راهبرد مشخص از سوی دیگر ، با وفاق هیچ نسبتی ندارد . بیشاز هر چیز باید سمت حکمرانی شایستگان حرکت کرد و از قومی گزینی که مخل روند توسعه اجتماعی و سیاسی است، اکراه کرد و عملکرد و کارنامه باید ملاک عمل باشد.
میدان دادن به جوانان متعهد و مومن به انقلاب و تربیت مدیران جوان دیگر میدان محکی است که موالی زاده پیش روی خود دارد. پیرسالاری و نادیدن جوانان فرصت سوزی محض است و به تعبیر رهبری انقلاب دولت باید زمینه تربیت مدیران را برای سالهای پیش رو فراهم سازد. جوانان امروز ما نشان دادند کم از جوانان دهه ۶۰ نیستند و میتوانند زیربار مشکلات بروند و ارزش افزوده ایجاد کنند.
سلامت گزینی و بومی گزینی از دیگر محورهای پیش روی دکتر موالی زاده است که میتواند وفاق را به یک حرکت عمومی تبدیل سازد.افراد پاکدست و مقید میتواند ضریب درستی تصمیمات را ارتقا دهد. یکی از مطالبات به حق مردم استان طی سالیان محتلف، بومی گزینی و استفاده از مدیران بومی بوده است. در شرایطی که خوزستان دارای جوانان خوشفکر و انقلابی است ،جوانانی که در این شرایط نامناسب زیستی بعنوان مرزدار در خوزستان زندگی و به شکلی ایستادگی میکنند، حق دارند مدیریت استان را بر عهده گیرند.
عمران و آبادی خوزستان در سایه وفاق همگانی حاصل میشود و برای رسیدن به خوزستانی آباد و تولید رضایت عمومی خدمت صادقانه و بدون منت در اولویت باشد. توسعه زیر ساختها بویژه مترو نیازمند علاج بخشی عاجل است.
یکی از مواردی که استاندار جدید بدان باید اهتمام کنند، مسأله دیدار مردمی و داشتن روحیه مردمی است و دوری گزینی از مردم و اخذ تصمیمات پشت درهای بسته، سرمایه اجتماعی دولت را مورد سایش قرار میدهد و در این بین احزاب و بویژه رسانه نقش مهمی دارد. خوزستان یکی از پر ظرفیت ترین ها در عرصه رسانه است . بها دادن به رسانه های سالم، مردمی و متعهد و داشتن رویه دوسویه با رسانه ها وفاق بخش است.
دشمنان وفاق که گاهی لباس دوست بر تن دارند، کسانی است بن مایه فکری آنها زنگ زده و متعلق به عصر قومگرایی و سیاسی بازی است و جناب موالی زاده شرط اول قدم آن است که مقابل این بادمجان دور قاب چینهای متملق ایستاده و به تعبیر مولا علی بر دهان ثناگویان بوقلمون صفت خاک پاشید و بر مسیر سلامت گزینی، بومی گزینی، اخلاق گزینی و تدین گزینی اصرار کرد هر چند. به بهای رویگردانی هم حزبی ها! باشد.
امروز ما نیاز به وفاق برای پیشبرد استان و حل مسایل نیاز داریم. مردمی که در انتخابات نشان دادند گلایه مند هستند دیگر نمیپذیرند کارگزارانی که امروز مبسوط الید و با حمایت تام و کمال حاکمیت قدرت را به دست گرفتند، فرصت را غنیمت نشمرده و کنایه«نگذاشتند کار کنم »را حواله مردم کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید