تأثیر انتخابات برتحولات کشور
تبیین نیوز، امیر بصیری پور نوشت:
رأی دهی در انتخابات آشکارترین نوع مشارکت سیاسی برای اغلب شهروندان در جوامع مردمسالار است شایدبتوان گفت رأی دادن مؤثرترین و عملی ترین وسیله برای شهروندان است تا افکار و عقاید خود را در اداره امور عمومی و اجتمـاعی اعمال کنند.
رأی گیری در واقع یک نوع سازوکار اجتمـاعی بـرای گـردآوری گزینه ها وهمچنین اولویت های اجتماعی است و ازمهم ترین نتایج آن ، فرصت دادن برای جانشینی و انتقال مناصب و مسئولیتها در جامعه است.
از دیگر نتایج مهم مشارکت مردم دررای دهی مشروعیت بخشی به نظام سیاسی ست و ازآنجاکه میزان مشارکت شهروندان در انتخابات یکی از شـاخصهـای میـزان مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسـی در بسـیاری از کشورهاسـت، حکومـتهـا بـرحضور حداکثری مردم در انتخابات تأکید میکننـد.
نظامی که توانایی بیشـترین مشارکت مردمی را در انتخابـات داشته باشد نـه تنهـا در عرصـه داخلـی بلکـه در عرصـه بین المللی نیز میتواند از موضع مقتدرانه برخوردار باشد.
و این تاکید مشارکت حداکثری مـردم در انتخابات میتواند بستری برای اعتمادبه نفس مسـئولان سیاسـی و منتخبـان مـردم را نیز به همراه داشته باشد چراکه میتوانند در اداره امور کشور، رأی مردم را پشتیبان تصمیم های خود بدانند به همین دلیل است که کاهش مشارکت مردم در انتخابات یکی از مسائل اساسی دولتها بـه شمارمیرود.
اما در دهه های اخیر روند کاهش مشارکت انتخاباتی مردم بخصوص جوانان در بسیاری از کشورها، حتی در کشورهای پیشرفته صنعتی، به یـک مشـکل جدی تبدیل شده است وآنرا زنگ خطری جهت موجودیت سیاسی خودمیدانند بهمین خاطر دربرخی ازاین کشورها دست به تصویب قوانین سخت گیرانه ای ازجمله محرومیت ازامکانات عمومی واجتماعی زده شد این سختگیریها دراصل نشان ازاهمیت موضوع برای نظام های سیاسی وحکومت هاست.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید