موالی زاده اولین استاندار عرب در خوزستان با وعده همه با هم
به گزارش تبیین نیوز، روز چهارشنبه ۲ آبانماه مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان در محل سالن شهید هاشمی استانداری برگزار گردید. تالاری مملو از جمعیت که پاسخگوی جمعیت حاضر نبود وبالاجبار تعداد زیادی از مدعوین حتی معاونین استاندار بصورت سرپایی نظارهگر مراسم بودند، برخی نیز چاره ای جز ترک سالن نداشتند. ظاهراً لیست مربوط […]
به گزارش تبیین نیوز، روز چهارشنبه ۲ آبانماه مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان در محل سالن شهید هاشمی استانداری برگزار گردید. تالاری مملو از جمعیت که پاسخگوی جمعیت حاضر نبود وبالاجبار تعداد زیادی از مدعوین حتی معاونین استاندار بصورت سرپایی نظارهگر مراسم بودند، برخی نیز چاره ای جز ترک سالن نداشتند. ظاهراً لیست مربوط به مدعوین استاندار جدید خیلی بیشتراز ظرفیت سالن بوده است.
قبل از ورود به محتوای مراسم این مسئله را یادآور شوم که خوزستان از ابتدای انقلاب تاکنون ۱۹ استاندار را تجربه کرده که ۶ نفرشان (فروزنده، مقتدایی، حجازی، حیات مقدم، شریعتی و خلیلیان) بومی استان بوده اند و با انتصاب دکتر موالی زاده تعدادشان به ۷ نفر میرسد. طول عمر صدارت ۶ نفر فوق جمعا ۲۱ سال بوده است.
امّا بپردازیم به اصل ماجرا، اهّم مطالبی که توسط سخنرانان مطرح شد شامل موارد ذیل بود که در برخی موارد توسط نگارنده مورد نقد قرار گرفته است:
۱- تشکر و قدردانی از انتصاب فردی بومی در رأس مدیریت استان ازجمله مواردی بود که بسیارپررنگ به آن پرداخته شد. وزیر کشور عامدانه اصرار داشت براین مسئله تأکید کند که برای اولین پس از انقلاب است که استانداری عرب توسط دولت دکتر پزشکیان برای خوزستان انتخاب شده ، همانطور که اولین باردر کشور استاندار اهل سنت انتخاب شده است.
البته دکتر اسکندر مومنی قبل از آن تأکید کرده بود که طرز تفکر و قومیت فردی که برای استانداری انتخاب شده هیچ تفاوتی نداردو اولویت اصلی کارآمدی و شایستگی فرد می باشد.
۲- بالاتفاق تمام سخنرانان بر اینکه《باید از تمام ظرفیت ها استفاده شود》تأکید داشتند، حرفهایی که همه می دانند زدوبندهای سیاسی و اقتصادی، ارتباطات پشت پرده ، باج خواهی سهم خواهان و دخالت های مرسوم موانع جدی عملیاتی شدن آن هستند.
● وزیر کشور به طرح وفاق و همبستگی ملی رئیس جمهور و اینکه اداره کشور باید توسط همه گروهها صورت گیرد اشاره و تأکید کرد؛ این شعار به معنای استفاده ازهمه ظرفیت ها و گروه های مختلف می باشد.
● آیتالله موسوی جزایری، توسعه استان را منوط به کمک کارشناسان و نخبگان دانست و گفت: مشکلات استان باید توسط تیم های کارشناسی و متخصص مورد بررسی قرار گیرد تا درمسیر توسعه استان وبرنامه های کاربردی گام برداریم.
●مصطفی مطورزاده رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس ،راه حل مشکلات استان را استفاده ازنیروهای متخصص جوان،کارآمد، مؤمن و متدین در رأس امور دانست و تاکیدکرد: مقوله مدیران پروازی تحقیری برای استان است وباید از استان برچیده شود.
●دکتر سیدمحمدرضا موالی زاده استاندار جدید خوزستان اینچنین گفت: باید دست به دست هم داد و شرایط زیست پایدار را دراستان ایجادکرد.
وی یکی از سیاست های خود را استفاده از توان اجرایی نیروهای بومی استانداری عنوان کرد و گفت: از همه خوزستانی های خارج از استان و کشور دعوت می کنیم با همکاری یکدیگر برای پیشرفت و توسعه استان تلاش کنیم.
موالی زاده مجددا تأکید کرد؛ باید بستری فراهم کنیم تا بتوان از ظرفیت همه نیروها استفاده کرد.
۳- نماینده ولی فقیه در استان با تأکید بر اینکه همه وظیفه داریم به دولت خدمت گزار کمک کنیم گفت؛ نباید در انتصابات دخالت صورت گیرد و انتظار می رود در امور اجرایی و کارها استاندار جدید از سوی همه اقشار و مسؤلان حمایت شود.
تأکید حجت الاسلام والمسلمین عبدالنبی موسوی فرد بر اینکه “نباید در انتصابات دخالت صورت گیرد” حکایت از وجود نگرش و رویکرد غلطی است که سالیان سال است بر تفکر بخش اعظم نمایندگان، جریانات سیاسی وافراد ذینفوذ و صاحبان زر حاکم است. واین مصیبت دامن بسیاری از استاندارانی ک حفظ و تقویت خود را در گرو حمایت آنان می داند را گرفته است.
بماند اگر چنانچه وعده و وعیدهایی هم از قبل به برخی از افراد داده شده باشد که خود قوز بالا قوز خواهد بود.
۴- وزیر کشور نرخ بالای بیکاری را برای استانی که دارای ذخائر نفت و گاز فراوان است زیبنده ندانست و گفت: مهاجرت از استان افزایشی شده و از آنجا که خوزستان دین بزرگی به گردن همگان دارد باید بر چالش های استان فائق آمد.
وی تنش آبی، کم آبی و بحث فاضلاب را از مهمترین چالش های استان دانست و گفت: رئیس جمهور کارگروهی از چند وزیر برای حل مشکلات استان تشکیل داده است.
◾️مطورزاده اهمیت کشاورزی را کمتر از نفت ندانست و گفت: می توان محصولات کشاورزی را از ۱۸ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن رساند.
وی تاکید کرد: صنایع سنگین در جذب اشتغال ناتوان هستند و باید صنایع پایین دستی را توسعه داد.
مطورزاده به موارد زیر هم اشاره داشت:
- مقوله راه و راه آهن که خوزستان فقیرترین در کشور است و باید توجه خاص شود.
- نقص طرح آبرسانی غدیر و آب فدک و همچنین طرح های آب و فاضلاب.
- مقوله گردشگردی سلامت به رغم همجواری با عراق و اینکه خوزستان کمترین بهره را از این مساله می برد علی رغم اینکه سالانه ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از عراق برای زیارت و گردشگردی وارد ایران می شوند.
- توانمند سازی شهرداری ها و دهداری ها و موضوع متروی اهواز که حدود ۲۰ سال است به سرانجام نرسیده است.
- ◾️موالی زاده نیز اهم مشکلات استان را شامل موارد زیر دانست:
- خوزستان برخلاف گذشته اکنون مهاجرفرست ترین استان است و باید این شرایط تغییر یابد.
- مشکل آب و هدر رفت حدود ۴ میلیارد مترمکعب از آب های جاری استان که می توان با احداث یک سد تنظیمی در بهمنشیر آبادان این مشکل را برطرف کرد.
- مساله فاضلاب و لایروبی کارون و همچنین آلودگی آب، هوا و خاک استان
- طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی که حدود ۲۴۸ هزار هکتار آن اجرا شده و ما بقی باید به طور کامل اجرا شود تا مشکل اشتغال استان حل شود.
- خوزستان ۱۳۸ محصول کشاورزی تولید می کند و ضرورت دارد صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآورزی با جدیت دنبال شود.
- حدود یک میلیون حاشیه نشین در مناطق کم برخوردار استان وجود دارد که در دارای رتبه اول در کشور هستیم
- یکی از سیاست های ما راه اندازی صندوق توسعه استان است
- ✅️اینکه آقای دکتر موالی زاده به هدر رفت ۴ میلیارد متر مکعب در استان اشاره می کند نیاز به دقت و کنکاش بیشتری دارد زیرا ارائه چنین عدد و رقمی معقول به نظر نمی رسد و بعید است کارشناسان چنین چیزی را تایید کنند. از طرفی ادعای اینکه با یک سد تنظیمی مشکل مرتفع می شود هم جای بحث فراوان دارد.
این مهم را نیز یادآور می شویم که سد تنظیمی بهمنشیر در حال حاضر ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی چند ماه آینده قاعدتا باید افتتاح شود اینکه چرا اطلاعات درست به ایشان منقل نشده و هم جای تعجب دارد.
۵- سه موضوع دیگر هم در این مراسم مطرح شد:
▪️آقای موالی زاده برخلاف معمول جلسات رسمی در خلال سخنان خود اسمی از رئیس ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان آورد که نوعی ادای دین نسبت به نامبرده بود و اولین پیامش این بود که خط و ربط های سیاسی قرار است از کجا نشأت بگیرد و این همه حرف و ادعا و شعار وفاق به یک باره در اولین جلسه به سرعت رنگ باخت.
▪️وزیر کشور اعلام کرد پس از یک سال عملکرد و کارنامه استانداران ارزیابی خواهد شد که بیان آن حکایت از این است که استانداران خیلی نباید به صندلی های خود دل ببندند، البته اگر وزارت کشور در اجرای آن جدی باشد.
▪️وزیر کشور ارتقاء جایگاه استان را منوط به کمک نمایندگان مجلس دانست و گفت: تحول در شهرداری ها مورد توجه وزارت کشور است و قطعا استان خوزستان از این موضوع بی نصیب نیست.
اینکه در شرایط سخت مدیریت شهری وزارت کشور چگونه به کمک شهرداری ها خواهد آمد هم خیلی توضیح داده نشد.
۶- تمام آنچه که در بالا ذکر شد را می توان در ۳ محور خلاصه کرد
🔻 استفاده از تمام ظرفیت ها به ویژه افراد نخبه و خوش فکری که می توانند بهترین طرح ها و ایده ها را پیاده کنند
امیداوریم که همانگونه که در آقای دکتر موالی زاده در مراسم بیان نموده اصل شایسته سالای مبنای عمل بوده و دایره ارتباطات وی محدود به افراد خاص نگردد.
🔻خوشبختانه خوزستان چهره های خوش فکر، دلسوز، متعهد، سالم و ومتخصص کم ندارد. معمولا به دلیل نداشتن روحیه چاپلوسی و … کمتر دیده می شوند.
چاره کار اینست که مناسبت غلط گذشته کنار گذاشته شود شرایط لازم برای حضور تمامی آنان فراهم شود و بانک اطلاعاتی درست و حسابی براساس شاخص های علمی و ارزشی تهیه شود و با رویکرد شفافیت مردم و نخبگان را درجریان روند امور و چگونگی انتصابات و تصمیمات خود قرار دهند.
🔻 تهیه نقشه راه و برنامه ریزی براساس اولویت ها و منابع و همچنین رفع موانعی که اجازه نمی هد امور استان سروسامان بگیرد. به گفته وزیر کشور باید برای آرامش مردم و براشتن پیچیدگی های اداری قدم برداریم.
این امر نیاز به اراده و همتی بلند دارد و موفقیت استاندار خوزستان در این مسیر خواسته همه ما و مهم تر از همه رضایت خداوند تبارک الله و تعالی است.
محمدجعفر فلسفی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید